Woonaccesoires


Mobiles – van Bali

Bali is een eiland van Indonesie en telt meer dan 3 miljoen inwoners. Dans en muziek zijn erg belangrijk in het dagelijks leven, maar de Balinezen zijn ook erg spiritueel. Door de jaren heen weet Bali zich steeds verder te ontwikkelen en gaat het met de economie de goede kant op.

 

Artisans

Deze producten worden met veel passie en liefde gemaakt door een kleinschalig familiebedrijf. Doordat dit bedrijfje ver afgelegen ligt is het lastig om te groeien. Door samen te werken met een andere producent krijgt dit bedrijf wel de kans. Samen bouwen ze aan een beter toekomst.

 

Hoe wordt het gemaakt?

De mobiles worden gemaakt van resin; dit is een soort hars. Als eerste wordt de buitenkant van de mobile gevormd. Dit doen ze door een ijzerdraad te buigen in verschillende vormen, zoals bloemen, harten en sterren. Deze draden worden gesoldeerd en op een tafel met plastic gelegd. Vervolgens wordt de ruimte tussen de ijzerdraden opgevuld  met warme vloeibare resin (hars). Nadat dit droog is, wordt er een laatste laklaag op gespoten en is het product klaar.

 

Fairtrade

De producent is WFTO-gecertificeerd en probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen.

Het bedrijf Sarana, die deze mobules verkoopt, is sinds 1993 een gecertificeerd Fairtrade bedrijf met woonaccessoires en cadeau artikelen uit de hele wereld.